Sinds 1952

Korfbalvereniging Badhoevedorp is opgericht op 29 mei 1952 al is er waarschijnlijk eerder sprake geweest van een korfbalvereniging in Badhoevedorp. Door de jaren heen heeft de vereniging een aantal malen plaats moeten maken voor woningbouw. Van 1972 tot 1986 heeft de korfbalvereniging deel uitgemaakt van S.V. Badhoevedorp met een afdeling korfbal, hockey en voetbal. Na weer een verhuizing gaat elke vereniging naar een eigen locatie en gaat de korfbal weer op eigen benen verder. 

 

 

Het langst heeft de korfbalvereniging een vaste stek gehad aan de Dahliastraat met een zelf gekocht en ingericht houten clubgebouw dat op 12 september 1987 feestelijk werd geopend.

 

 

Vanwege de omlegging van de A9 werden alle Badhoevedorpse sportverenigingen gevraagd te verhuizen naar het nieuw aan te leggen sportcomplex Veldpost. KV Badhoevedorp wilde dit niet en heeft een partner gevonden in Pétanque Union Badhoevedorp om samen met de Gemeente Haarlemmermeer een nieuwe locatie tegenover de Sporthoeve te bewerkstelligen. Dit jarenlange traject heeft uiteindelijk geleid tot een fusie tussen KV Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp op 1 september 2017 onder de nieuwe naam Sporting Badhoevedorp. Onder de korfballeden bevinden zich ook de leden van de Amsterdamse korfbalvereniging MIK die in juni 2017 overstapten naar KV Badhoevedorp nadat ze hun clubgebouw en veld in Osdorp hadden moeten verlaten.

 

Op 16 juni 2018 werd het nieuwe sportcomplex aan de Snelliuslaan tussen de tennisvereniging en de kinderboerderij met drie korfbalvelden en 24 jeu de boulesbanen officieel in gebruik genomen.

Snelliuslaan 37,  1171 CZ   Badhoevedorp
  • Facebook Social Icon